компресија Springs

Компресија извори обезбеди отпорност на надворешни товари. Компресија извори обично се жица калеми теренот и да имаат фиксен дијаметар жица. Компресија извори се користи на повеќе отворени калеми за снабдување на отпорност на надворешни оптоварувања, како што е гравитацијата туркање одредување на тркало или телото притискање на душекот. Тоа е, тие турна назад да се спротивстави на надворешен притисок. Компресија извори обично се жица калеми теренот и да имаат фиксен дијаметар жица. Покрај тоа, исто така, постојат конусна компресија извори, или комбинации на конуси и линеарна извори. Во зависност од полето на примена, компресија извори може да се користи за да се спротивстави притисок и / или складирање на енергија. Кружни жица е најчесто се користи компресија пролет, но тоа, исто така, има плоштад, правоаголни и посебен облик на жица направени од компресија извори


Време на мислењето: Jul-19-2018

WhatsApp Онлајн Chat!