тензија пролет

Многу различни терминални уреди или "куки" се користат за да се обезбеди повлече сила на пролетта тензија. Принципот на работа на пролет тензија и компресија пролетта е спротивното. пролетта на компресија делува во спротивна насока кога ќе се притисне, а тензија пролет делува во спротивна насока кога се протегала или се разделат. Кога пролетта тензија се растргнати на двата краја, на пролет ќе се обиде да ги повлечат назад заедно. Како компресија извори, напнатост извори апсорбира и чување на енергија. Но, за разлика компресија извори, повеќето тензија извори, најчесто се под одреден степен на тензија, дури и без оптоварување. Оваа почетна тензија одредува колку цврсто пролет калеми тензија без оптоварување.


Време на мислењето: Jul-19-2018

WhatsApp Онлајн Chat!